Перший після CEO: яким має бути хороший операційний директор

А Head — це менеджери певної функціональної сфери або департаменту, які можуть мати різні рівні влади та відповідальності залежно від структури компанії. Як на мене, операційний директор — одна з найважчих і найважливіших керівних посад у будь-якій сфері. Я завжди кажу, що СОО — це ключова позиція в компанії, адже крута ідея — це добре, але вона ніщо без якісної реалізації. Більшість генеральних директорів, особливо у великих компаніях, мають профільну освіту (наприклад, фінансово-економічну, технічну, юридичну тощо), а також ступінь MBA (Master of Business Administration, тобто Вакансія Chief Executive Officer of an AI startup магістр ділового адміністрування).

Chief Executive Officer навички

Гайд позиціями C-level: хто такі CEO, COO, CMO, CFO тощо

Головний виконавчий директор повинен володіти знаннями в тій сфері, в якій функціонує організація, тобто повинен знати всю специфіку її діяльності, а також володіти чудовими управлінськими навичками. Іноді для успішного закриття складної вакансії потрібно зовсім небагато. Наприклад, одна IT-рекрутингова агенція, досвід та декілька релевантних кандидатів. Так нещодавно команда EvoTalents зробила ще один успішний найм для LetyShops – українського кешбек-сервісу.

СМО (Chief Marketing Officer)

Від нього залежить розвиток бізнесу, адже саме СЕО задає вектор роботи і зростання. Головний виконавчий директор несе повну відповідальність за успіхи чи невдачі організації. Тому, CEO адмініструє різні напрямки діяльності організації, включаючи фінанси, кадрові ресурси, правові аспекти, маркетинг, операційну діяльність, продаж та технології. Генеральний директор здійснює контроль за цими сферами діяльності при розгляді потреб різних зацікавлених сторін, включаючи акціонерів, співробітників, клієнтів та інвесторів. CCO — Chief Communications Officer — це комунікаційний директор, який відповідає за внутрішні та зовнішні комунікації компанії. CFO — Chief Financial Officer — це фінансовий директор, який відповідає за управління грошима та фінансовими справами.

Chief executive officer, 150 000 грн

Покажіть свою зацікавленість в людині як в особистості, а не як в черговому вдалому офері. І взагалі, не бійтеся знайомитися, розширювати своє коло знайомих, адже потрібними вам людьми можуть бути навіть ваші сусіди, з якими ви ніколи не бачили сенсу знайомитися. Зацікавленість зовнішнім світом та жага до життя – ось запорука довгострокових людських відносин з вашими кандидатами, колегами та навіть конкурентами. Завдання та обов’язки CEO варіюються від компанії до компанії, залежно від організаційної структури та/або розміру компанії. У невеликих компаніях генеральний директор виконує більш «практичну роль», наприклад, приймає бізнес-рішення на нижчому рівні (наприклад, найм персоналу).

Де шукати C-level кандидатів і що таке executive search?

Розповідає Анастасія Ляшко, СЕО української IT-компанії Trionika, яка до цього 4,5 роки займала позицію COO і знає все про цю посаду. Більшість генеральних директорів, особливо у великих компаніях мають профільну освіту (наприклад, фінансово-економічне, технічне, юридичне і т.ін.), а також ступінь MBA (Master of Business Administration, тобто магістр ділового адміністрування). Головний виконавчий директор несе повну відповідальність за успіхи або невдачі організації.

  • CEO (Chief Executive Officer) – це головний виконавчий директор , тобто.
  • Завдання та обов’язки CEO варіюються від компанії до компанії, залежно від організаційної структури та/або розміру компанії.
  • C-level фахівці — це експерти у своїй ніші, відкриті до викликів та готові брати відповідальність.
  • Незважаючи на попит на вже сформованих досвідчених фахівців, часто потрібен C-Level, який прагне постійного розвитку та нових знань.
  • Рекрутерів та HR-ів багато, а от людей, які мають харизму та вміють спілкуватися – ні.
  • Більшість генеральних директорів, особливо у великих компаніях мають профільну освіту (наприклад, фінансово-економічне, технічне, юридичне і т.ін.), а також ступінь MBA (Master of Business Administration, тобто магістр ділового адміністрування).

Тож операційник може інколи заглиблюватися в окремі напрями роботи, а інші — делегувати колегам. Якщо у вас ще немає сформованих питань до HR, тоді пишіть нам в Інстаграм, а ми відправимо вам наш бриф, який команда EvoTalents використовує в роботі з клієнтами. У мене є досконалі навички роботи з PHP, AJAX та іншими аналогічними базами даних веб-розробки. Я отримав свої знання та практичні навички в MySQL, програмуванні API  під час роботи над проектами. Я добре знаю дизайн, особливо – побудову складних  рішень веб-сайтів.

Особливості роботи операційного директора

Також СТО будуть корисні навички роботи з командою і управління бізнес-процесами. За статистикою, більшість СТО «доростають» до цієї посади з проджект-менеджерів і техлідів. Також для СОО дуже важлива стресостійкість, бажання та можливість постійно розвиватися, гнучкість та уважність до деталей. Він чи вона має мати критичне мислення та аналітичні навички, щоб дослідити будь-які запити та скорегувати ідеї підлеглих.

Chief Executive Officer навички

Професійний СОО розвантажує СЕО, дає йому можливість мінімально витрачати час на внутрішні моменти та займатися масштабуванням бізнесу. Але іноді, якщо СЕО та СОО не можуть правильно розподілити посадові обов’язки, вони починають дублювати одне одного чи, навпаки, не закривають якийсь шмат роботи. Це керівник, лідер, що відповідає за бізнес-процеси в команді, бере на себе всі зобов’язання перед власником бізнесу, інвесторами, вирішує складні робочі завдання.

CTO — Chief Technology Officer — посада технічного директора, який відповідає за всі технічні аспекти діяльності компанії. Операційний директор (Chief Operating Officer, СОО) — це найчастіше друга за рангом керівна посада в компанії після генерального директора (Chief Executive Officer, CEO). Які навички та якості для операційного директора найважливіші, у чому особливості його роботи та як йому ефективно працювати в парі з гендиректором?

Це дозволяє удосконалювати роботу над проєктами і покращувати порозуміння з командою. На перший погляд може здатися, що знайти керівника відділу або компанії буде набагато простіше, ніж, наприклад, Senior-програміста. До того ж вакансії такого рівня часто конфіденційні, їх не розміщують у відкритому доступі, що ускладнює пошук потрібного фахівця. CVO — Chief Visionary Officer — це директор з розвитку, який відповідає за формування довгострокового бачення та стратегії розвитку організації. C-level фахівці — це експерти у своїй ніші, відкриті до викликів та готові брати відповідальність.

Chief Executive Officer навички

В рамках конференції ми провели воркшоп де розібрали життєвий цикл співробітника в компанії, розглянули всі ключові етапи, онбоардинг, розвиток (PDP), оцінювання, оффбоардинг. В практичній частині розглянули приклади того, як це можна організувати системно і якісно, обмінялися кейсами і досвідом. На відміну від CEO, який здійснює загальне управління компанією, CVO працює виключно над потенційними напрямками розвитку. Тому якщо вже зараз ви потребуете закриття C-level позицій, сміливо бронюйте час для безкоштовної консультації з засновницею EvoTalents Оленою Волк. Детальніше познайомитись з нашими кейс-стаді можна на цій сторінці. По-пʼяте, оскільки новий працівник братиме активну участь у реалізації місії компанії та формуванні її бачення, вибрати не ту особу – це не варіант.

Завдання та обов’язки CEO варіюються від компанії до компанії в залежності від організаційної структури і / або розміру компанії. У невеликих компаніях генеральний директор виконує більш «практичну роль», наприклад, приймає бізнес-рішення на нижчому рівні (наприклад, наймання персоналу). У великих компаніях генеральний директор зазвичай займається тільки корпоративною стратегією вищого рівня та рішеннями великих завдань компанії. Рішення інших завдань делегується іншим менеджерам (керівникам вищої та середньої ланки). Крім забезпечення загального успіху організації або компанії генеральний директор несе відповідальність за розробку і виконання довгострокових стратегій з метою збільшення акціонерної вартості компанії.

Сильні спеціалісти, навчання, внутрішня експертиза та доброзичлива атмосфера — наш найважливіший капітал. Завдяки цьому у 2018–2019 роках портал dou.ua визнавав Everad одним із найкращих ІТ-роботодавців України. CDO — Chief Data Officer — посада директора, який здійснює управління даними та їх використанням у бізнес-процесах. Мої останні завдання полягали в розробці веб-сайтів з високим навантаженням.

Про C-level посади розповідає Софія Захленюк, досвідчена рекрутерка з агенції talentC. Energame — це менеджмент компанія з управління активами і інвестиціями, що спеціалізується на онлайн-розвагах та охоплює сфери ставок на спорт, онлайн казино, кіберспорту, фентезі-спорту, рішень ІТ-платформ та виробництва контенту по всьому світу. Після проходження програми співробітники вашої компанії зможуть впевнено проводити переговори з іноземними партнерами, вести ділове листування та брати участь в міжнародних заходах. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. Його прозорий стиль керівництва є основною причиною того, що компанія продовжує розвиватися такими швидкими темпами.

Українська група компаній, що розробляє тактичні симулятори, шукає СЕО. Продукти компанії використовуються ЗСУ, Нацгвардією, ТрО, ДПС тощо, а також Департаментом Енергетики США. Організація швидко зростає й має потужний та конкретний план розвитку на наступні 5 років. Тому потрібен потужний лідер, який побудує сильну команду для прискорення перемоги. Головний виконавчий директор повинен мати знання у сфері, у якій функціонує організація, тобто.

C-level — це термін, яким позначають найвищі керівні посади в організації. На цьому рівні кожна з назв починається зі слова «chief» — головний. Тому в цьому блозі ми розглянемо англійські абревіатури керівних посад, дізнаємось переклад понять CEO, COO, CTO, а також розберемо, які функції виконують C-level управлінці. Варто зазначити, що в масштабних продуктових екосистемах може бути відразу декілька CEO/CMO/CPO, кожен з яких відповідає за певний ІТ-продукт. Прізвище, контакти та світлина доступні тільки для зареєстрованих роботодавців. Щоб отримати доступ до особистих даних кандидатів, увійдіть як роботодавець або зареєструйтеся.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Share